Conformitate

Produsele cosmetice marca ROYAL respecta standardele de siguranţă impuse de Regulamentul privind produsele cosmetice si se gasesc in portalul UE de notificare a produselor cosmetice (Cosmetic Products Notification Portal - CPNP).

Ce inseamna asta? Acest lucru va garanteaza ca, in cazul unor controale, puteti prezenta documentul pdf, pe care-l puteti descarca mai jos si care atesta ca produsele pe care dv. le folositi au fost inregistrate si astfel si dv. sunteti in deplina legalitate.


Produsele cosmetice din magazinele din Romania, indiferent dacă sunt fabricate în UE sau importate din ţări terţe, au nevoie să respecte în totalitate Regulamentul privind produsele cosmetice, care asigură standarde de siguranţă mai stricte şi o informare completa a consumatorilor si cetatenilor.


Unele dintre cele mai importante modificări introduse de Regulamentul privind produsele cosmetice, adoptat de Consiliul şi de Parlamentul European în 2009 sunt:

  • consolidarea cerinţelor de siguranţă pentru produsele cosmetice
  • producătorii si importatorii trebuie să respecte cerinţe clare la pregătirea raportului privind siguranţa unui produs, înainte de introducerea acestuia pe piaţă
  • introducerea termenului de "persoană responsabilă", astfel incat pe piaţă sa fie introduse doar produsele cosmetice pentru care o persoană juridică sau fizică este desemnată în UE drept "persoană responsabilă".


Noul regulament privind produsele cosmetice permite identificarea cu exactitate a persoanei responsabile şi precizează clar obligaţiile acesteia. În caz de inspecţie a autorităţilor naţionale de supraveghere a pieţei, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.), Direcția de Sănătate Publică București (D.S.P.B), sau alte autoritati competente, persoana responsabilă trebuie să prezinte dosarul actualizat cu informaţii despre fiecare produs.

Totodată, fiecare producător sau importator va trebui să inregistreze, o singură dată, fiecare produs cosmetic introdus pe piaţă prin portalul UE de notificare a produselor cosmetice (Cosmetic Products Notification Portal - CPNP). Datele stocate în acest portal vor permite personalului de specialitate din centrelor naţionale de toxicologie să aibă acces, în câteva secunde, la compoziţia produselor, în cazul unor accidente, iar autorităţilor competente să acceseze cu uşurinţă informaţii referitoare la toate produsele cosmetice introduse pe piaţă în UE, în scopuri de supraveghere a pieţei.

Descarca declaratia de conformitate