Gene false

Vezi produse: Gene false banda  - Gene false smocuri


Afla tot ce trebuie sa stii despre gene false: cate tipuri exista, cum se aplica, care sunt avantajele si dezavantajele lor.


Cuprins articol: 


Feminitate, pasiune, seductie, rafinament si eleganta sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le transmit genele unei femei atunci cand sunt diafan fluturate in vant. Genele sunt asadar un simbol al frumusetii femeii, un element care vine in completarea trasaturilor fetei si care acorda acea nota de gratie privirii.


Ca orice alta trasatura, si genele naturale difera de la o persoana la alta atat din punct de vedere al bogatiei si culorii, cat si a formei. Ele pot fi mai rare sau mai dese, mai lungi sau mai scurte, mai drepte sau mai curbate, orientate spre înainte sau lateral, etc.

Majoritatea acestor caracteristici pot fi usor modificate si imbunatatite cu ajutorul unui mascara de calitate. Acest produs poate ajusta culoarea sau felul cum sunt curbate, insa nu le poate alungi sau face mai dese. Pentru aceste probleme s-a gasit insa solutia optima: genele false.


In momentul de fata exista pe piata foarte multe tipuri de gene false, pornind de la materiale si terminând cu felul in care se aplica. Sa le luam pe rand.

Exista doua mari categorii de gene false: gene false tip banda si gene false individuale.


Gene false tip banda.

Aceste gene reprezinta cel mai utilizat tip de gene, fiind usor de aplicat atat acasa cat si la un salon specializat. Dupa cum le spune si numele, firele de par sunt atasate unei benzi speciale.

Pentru a fi aplicata pe pleoapa, banda respectiva se acopera cu un adeziv special care va face contact direct cu pielea. Dupa cateva minute genele false sunt gata si poate fi aplicat un strat subtire de mascara pentru a le omogeniza pe cele naturale cu cele aplicate si pentru a le da o culoare și o curbura uniforma.


Acest tip de gene false se împarte iar în 2 categorii: genele produse manual, și genele banda produse în serie de către o mașină speciala.


Acestea din urma, de regula sunt mai mari, mai dese si mai lungi, si au o aliniere perfecta, foarte lucioasa, fiind potrivite pentru a fi purtate la ocazii speciale sau la o iesire in oras. Aspectul lor este menit sa iasa in evidenta si de aceea nu pot fi purtate oricand.


Cele produse manual însă, sunt mai naturale, mai mate, și pot fi purtate în diferite ocazii, la evenimente, atât ziua cat și seara.


Adezivul este unul dintre cele mai importante alegeri pentru a obtine niste gene false cu aspect impecabil. Exista mai multe tipuri de lipici de gene, insa fiecare are anumite proprietati si sunt recomandati pentru gene specifice.


Gene false tip banda

Gene false individuale.

Genele false cu aplicare individuala prezintă un mare avantaj, acela de a putea fi aplicate si modelate după preferințe, mai rare sau mai dese, mai lungi sau mai scurte, pe forme alungite sau pe rotund, pentru a  corecta forma ochilor sau a modifica fizionomia. Cand sunt aplicate mai rare, confera un aspect mult mai natural ochiului, fara a parea exagerate si fara a epata.


Aplicarea lor este diferita in functie de tipul lor.


Astfel, exista gene false manunchi si gene fir cu fir. Genele false manunchi se prezinta sub forma unor grupuri mici de 6-8 fire de par ce se aplica pe pleoapa cu un adeziv special de gene, care difera insa de cel utilizat le genele fir cu fir. Micutele benzi cu fire de par presupun o manevrare delicata, insa efectul este mult mai natural decat in cazul celor tip banda.


Genele fir cu fir sunt tipul de gene care creează cel mai natural look, fiind totodata si cele care au cea mai mare durata de viata. Dupa cum le spune si denumirea, genele fir cu fir se aplica individual, prin lipirea fiecarei gene pe rand de pleoapa ochiului, exact acolo unde este nevoie.

Se creaza astfel un aspect uniform, omogen, unde se regasesc atat fire mai scurte cat si mai lungi, arcuite in mod natural, orientate corespunzator fizionomiei fetei. Aceasta operatiune se realizeaza doar in salon, de catre un profesionist.

Adezivul folosit este unul semi-permanent, astfel ca si genele isi vor pastra forma si desimea mult timp, avand un ciclu de viata asemanator cu cele naturale.


Gene false


Avantajul acestor gene false fir cu fir este dat tocmai de naturalete, cat si de faptul ca rezista pana la cateva saptamani, dupa care este nevoie de mici retusuri pentru a acoperi eventualele zone mai rare, deci pentru a inlocui acele gene cazute.

Gene false egal extensii de gene?


Raspunsul este simplu: nu. Doar genele fir cu fir se incadreaza in categoria extensiilor de gene, ele fiind intr-adevar gene ce vin in completarea celor existente.




De ce sa apelam la genele false?


Utilizarea de gene false este o metoda usoara de a schimba aspectul fetei si mai ales de a corecta anumite defecte ale ochilor. Astfel, prin felul cum sunt dispuse genele false si prin lungimea lor, ele pot crea iluzia unor ochi mai apropiati sau mai departati, dupa caz. Ele pot fi orientate spre inainte, dand o senzatie de fermitate si adancime ochilor, sau pot fi îndreptate lateral, tip „ochi de pisica”.


Un avantaj al genelor false permanente este acela ca nu necesita o ingrjire aparte, nu mai este nevoie de aplicarea in fiecare zi a unui mascara pentru a le da forma si culoare. Tot ce trebuie facut este sa se perieze periodic pentru a le aranja, insa operatiunea dureaza cateva secunde.

Indiferent de tipul de gene false pe care le alegeti, important este sa le armonizati cu trasaturile fetei, cu ocazia, cu tinuta si mai ales sa va simtiti bine purtandu-le.


Scurt istoric al genelor false

Idea lungirii genelor nu este noua. Desi nu se dezvoltase inca o tehnica pentru lipire, multe carti si publicatii de moda de la sfarstitul secolului 19 dadeau sfaturi pentru lungirea genelor. La acea data, metoda recomandata era tunderea capetelor genelor, pentru a stimula cresterea in lungime.

Alte tratamente si metode se bazau pe folosirea unor pomade sau spalarea genelor cu o mixtura ce continea frunze de alun si apa. In 1882, in Paris si in 1899, in Scotia, au fost raportate cazuri in care fire de par au fost cusute de pleoape pentru a crea gene false. Desi era o metoda dureroasa, asa a aparut precursorul extensiilor de gene moderne.

In 1902 un inventator si hairstilist stabilit in Marea Britanie, Karl Nessler (Charles Nessler) a patentat o metoda de a intretese gene artificiale  si in 1903 deja vindea gene artificiale de tip banda in salonul sau din Londra. 

In 1916 celebrul regizor si producator de film D.W. Griffith a dorit ca actrita Seena Owen sa aiba gene cat mai lungi si astfel frumusetea ochiilor ei sa fie remarcata cu usurinta. Solutia a fost folosirea de par uman tesut pe un material foarte fin si acesta aplicat pe pleoape. [SURSA]

Folosirea de gene false a devenit foarte populara in anii 30. In anii 40 s-au raspandit genele artificiale, tip banda, dar abia in anii 60 au ajuns sa fie purtate de toata lumea.